Кан КремКан Крем е създаден за благоприятно повлияване на проблеми със ставите, мускулите и периферните нерви.

Описание:

  • Обезболяващ крем.
  • Показания: артрити, артрози, миозити, тендомиозити, дисторзио, луксации, спортни травми, неврити, тендинити, фибромиалгия, плексити, контрактури след оперативна намеса, цикатрикси, лимфни отоци, диско-радикулерни синдроми, състояния след грип, настинки, превенция на травми, измръзване, целулит, наднормено тегло.
  • Активни съставки - екстракти от бреза, сребърен бор, кипарис, туя, салицил, камфор.
  • Благоприятно повлиява проблеми със ставите, мускулите и периферните нерви.
  • Аналгетично, противовъзпалително действие.
  • Произведен в България.

Полезни съставки

Кан Крем 2

Брезата е една от основните съставки на ханския мехлем. Според старите поверия тя прогонва нечистите сили. В практиката сокът на това дърво се е използвал за жабурене и гаргара при образуване на афти и други проблеми в устната кухина. В продължение на столетия от брезовия сок са приготвяли лечебни напитки, а от листата й се варели настойки с диуретичен ефект. Днес брезовото масло се включва в състава на различни лосиони и кремове за кожата, тъй като притежава подчертано стягащ ефект. Доскоро то е било основен компонент на парфюми.

Салицилът се съдържа в маслото от вида Betula alba. Той е известен с аналгeтичните си свойства, a днес от него се прави аспирин. Това е друга основна съставка в канския крем.

Сребърният бор също присъства в кан-мехлема. Дървото е било добре известно и в древните цивилизации на Египет, Гърция и Арабия. Растението се е използвало не само за изпълнението на религиозни култове, но и като средство за лечение на белодробни инфекции - бронхити, туберкулоза и пневмония.

Препаратите от бор са се приемали предимно чрез инхалация. И до ден днешен се счита, че човек го тегли натам, където растат борове, тъй като въздухът там е лечебен и за болни, и за здрави хора.

В състава на крема има и екстракт от един много специален вид азиатски кипарис. Както разказва легендата, от кипарис е бил направен и кръстът, на който разпънали Исус Христос. Египтяните правели от кипарис саркофазите си, а също го използвали за медицински цели.

Друго растение - туята, е било известно и на нашите предци, и на американските индианци. От листата и кората й те правели отвари за лечение на ревматизъм и инфекциозни заболявания. В началото на XVI век френският крал го нарекъл "Дървото на живота"(arbor-vivate).

Камфорът е друга важна съставка в мехлема. Като ценно ароматично вещество и като инсектицид, маслото от камфор отдавна се е използвало от хората по целия свят. В някои източни култури камфоровото дърво се е смятало за свещено растение и са го използвали в различни религиозни и светски ритуали. В древна Персия камфоровото масло е било признато като много ефективно средство срещу чумата. Царят на персите Ксеркс II толкова харесвал това масло, че го считал за едно от най-ценните съкровища на своя дворец във Вавилон. По време на разкопки в Италия археолозите намерили в съдове от о-в Борнео перфектно съхранено ароматично вещество с характерен аромат на камфор.

Начин на употреба: 

Чрез масаж на проблемните зони, дишащ компрес, ултразвук.

Масажът се извършва с бавни, кръгообразни втриващи движения с оттичащ характер, поне 5 – 6 минути до пълно резорбиране на крема.

Компресът се аплицира предимно преди лягане, когато проблемната част е в относителен покой. Желателно е да престои през цялата нощ. Не се препоръчва загряващ компрес.

Приложението с ултразвук се извършва по установените физиотерапевтични правила, като кремът се използва като контактно вещество.

Противопоказания:

Фрактури, екземи, открити рани, новообразувания, висока температура, тежки форми на хипертония, сърдечни импланти, декомпенсирани форми на сърдечни заболявания, епилепсия.